Lokalna samouprava

Uskoro priključenje prvih kuća u Izvoru na kanalizacionu mrežu

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je sa direktorom Gradskog vodovoda Zoranom Nikolićem i šefom kabineta gradonačelnika Aleksandrom Ćirićem obišao radove na izgradnji kanalizacione mreže u selu Izvor. Vasić je kazao da je vrlo zadovoljan što će vrlo brzo prvih desetak kuća u Izvoru biti priključeno na kanalizacionu mrežu.

-Mi smo u najvećim selima, posebno na Kružnom putu gde je najveća koncentracija stanovništva, poput Poljske Ržane, Krupcu, uveli kanalizacionu mrežu i obećali da ćemo priključiti Izvor i Berilovac. To obećanje ispunjujemo. Da podsetimo da je napravljeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje je već priključeno ka reci, krenuli smo ka selu i evo stigli smo do prvih kuća. Usput smo dogovorili da menjamo kompletnu vodovodnu mrežu, pre nekoliko godina Vodovod je preuzao kompletnu vodovodnu mrežu u selu i rešeni su dugogodišnji problemi sa vodosnabdevanjem-kazao je Vasić i dodao da sa rekonstrukcijom puta, ali i otvaranjem škole zajedno sa ekipom “Sa Tamarom u akciji”, selo Izvor dobija potpuno novi izgled i omogućava pristojan kvalitet života za ljude.

-Podatak da ima 30 đaka u seoskoj školi je vrlo zadovoljavajući i ja verujem da ćemo na ovaj način sprečiti odliv stanovništva iz sela-kazao je Vasić.

Direktor Vodovoda Zoran Nikolić kazao je da je vrednost celokupnog projekta, računajući i izgradnju postrojenja za prečišćavanje vode – 80 miliona dinara.

-Dužina kanalizacione mreže je oko pet kilometara, već smo negde oko 600 metara uradili i želja nam je da kompletno novu infrastrukturu kada je reč o vodovodu i kanalizaciji ovo selo dobije, a nakon toga treba da usledi i asfaltiranje-kazao je direktor Nikolić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker