Gradska hronika

Uskoro prezentacija studije izvodljivosti postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

Jedna od veoma značajnih i velikih  ivesticija u Pirotu, na koju su u JP “Vodovod i kanalizacija” Pirot veoma ponosni, jeste izgradnja Fabrike vode za piće. Reč je o investiciji koja je zahtevala nekoliko godina napornog rada, počev od administrativno pravnih poslova do same realizacije građevinsko – mašinskih i elektro radova. Za izgradnju Fabrike vode investirano je oko milion i osamsto hiljada evra. Pred pirotskim “Vodovodom” je još jedna velika investivcija, koja po vrednosti daleko nadmašuje Fabriku vode za piće, a reč je o izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Vrednost ove investicije je preko dvanaest miliona evra kaže direktor “Vodovoda”, Zoran Nikolić.

“Ono što sada mogu da vam kažem, kada je reč o postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda, jeste da je urađena studija izvodljivosti. Očekujemo da nam bude prezentovana ovih dana, verovatno je zbog epidemilološke situacije došlo do odlaganja sastanaka i kontakata, ali studija je urađena, moraćemo svi to da pogledamo i ako se budemo složili, naravno i lokalna samouprava koja stoji iza čitavog ovog projekta, onda ćemo nastaviti sa izradom projektne dokumentacije, odnosno naredna godina je, upravo, predviđena za izradu projektne dokumentacije, a do kraja godine sledi raspisivanje tendera i izbor izvođača radova. Bio bih veoma zadovoljan da radovi krenu 2022. godine i da budu kvalitetno urađeni” – izjavio je, za Pirotske vesti, Zoran Nikolić..

zoran nikolić vodovod

U međuvremenu održani su brojni sastanci, ugrađivana je odgovarajuća oprema u kanalizacionu mrežu kako bi se izmerio kvalitet i količina vode i to je trajalo mesecima. To je bio i jedan od preduslova za izradu studije izvodljivosti. Dakle, pored izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda radiće se i veliki poslovi na kanalizacionoj mreži za šta će biti izdvojena još dodatna tri miliona evra. Preko 95 posto para, za sve poslove, biće obezbeđeno iz donacija.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker