Gradska hronika

Uručeni sertifikati za uspešno završenu obuku vođenja poslovnih knjiga

Polaznicima obuke za vođenje poslovnih knjiga danas su uručeni sertifikati o uspešno završenoj obuci. Obuku je organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje u saradnji sa Nemačkom organizacijom za tehničku saradnju GIZ koja je finasirala projekat. U projekat, koji je realizovan na nivou Srbije, uključeno je 200 nezaposlenih lica od kojih je trinaestoro sa područja Filijale Pirot. Suzana Đorđević, direktorka Filijale Pirot, uručila je sertifikate i čestitala na uspešno završenoj obuci.

Đorđevićeva je istakla da tržište diktira potrebu za stalnim usavršavanjem i učenjem. Nacionalna služba pokušava da sve nove, uslovno rečeno, trendove proprati i pomogne u zapošljavanju.

“Reč je o celoživotnom učenju koje je neophodno. Učenje i usavršavanje se ne završava sa završetkom školovanja, već se nastavlja i dalje. Iskreno se nadam da ćete uspeti da svoje znanje primenite i da će ovi sertifikati i stečeno znanje otvoriti put ka vašem zaposlenju” – rekla je Đorđevićeva.

Zorica Savić, savetnik za dodatno obrazovanje i obuku, je dodala da je obuku realizovao Narodni univerzitet iz Niša u trajanju od 40 dana, odnosno 120 sati. Zbog epidemiološke situacije obuka je sprovedena putem onlajn platforme.

“Ono što sam ja zapazila jeste da su polaznici obuke redovno pohađali nastavu i bili pohvaljeni od strane predavača. U obuku su bila uključena lica, prvenstveno, ekonomske struke i povratnika iz inostranstva. Tokom obuke nekoliko lica se zaposlilo, ali su nastavili sa obukom”- rekla je Zorica Savić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker