Lokalna samouprava

Uručene zlatne plakete najboljim privrednicima i preduzetnicima u 2021. godini u Pirotu

U organizaciji Opšteg udruženja preduzetnika Pirota, u prostorijama Ugovorne okružne privredne komore Pirot, svečano su uručene zlatne plakete najboljim privrednicima i preduzetnicima Pirota u 2021. godini. Od 32 nominacije, predloga građana i organizacija, Upravni odbor Udruženja preduzetnika odlučio je da dodeli ukupno 7 zlatnih plaketa – dve u kategoriji privrednik godine i 5 u kategoriji preduzetnik godine. Zlatne plakete dobitnicima su uručile načelnica Pirotskog okruga, Dragana Tončić, i predsednica Skupštine grada Pirota, dr Milena Dimitrijević.

Zlatna plaketa, u kategoriji privrednik godine, dodeljena je:

  1. Draganu Ćiriću, vlasniku Kompanije “D – company” iz Babušnice.
  2. Igoru Petroviću, direktoru Šumskog gazdinstva u Pirotu.

U kategoriji preduzetnik godine zlatne plakete dobili su:

  1. Dragan Petrović, direktor „Remont tehnički pregled“ Pirot.
  2. Saša Tanić, direktor „Sale prevoz“ Pirot.
  3. Predrag Stanković, vlasnik „Mrnjak 2“ Pirot.
  4. Dragan Jelenković, vlasnik „Jelenković DGM“ Temska.
  5. Nikola Kitanović, direktor “Armada Sekurity”.

Generalni sekretar Opšteg udruženja preduzetnika Pirot, Veroljub Mihajlović, kaže da je epidemiološka situacija negativno uticala na privredu, pogotovo na rad preduzetnika.

“Nadamo se da će ova godina biti bolja, mada videćemo kako će se razvijati ova ratna situacija, ali nadam se da ćemo opstati. Malo je onih koji su zatvorili svoje radnje. Većina je tražila od nas da pomognemo u smislu omogućavanja određenih kreditnih uslova, dražava je učinila svoje određenom pomoći pojedinim delatnostima i nadamo se da će biti bolje. Kako u celoj zemlji tako i kod nas ugostiteljstvo, turizam, uslužne delatnosti bili su najugroženiji” – rekao je, pored ostalog, Mihajlović.

Predsednik Veća saveza samostalnih sindikata Pirotskog okruga, Jovan Mijalković, čestitao je privrednicima koji su i u otežanim uslovima uspeli da uspešno vode svoje firme. Tom prilikom istakao je da Sindikat nastoji da se dogovara sa poslodavcima kako bi se još bolje poslovalo i poželeo da se što više firmi otvara u Pirotu i upošljava nova radna snaga.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker