Sport

Uroš uz Štefaneka, Ivanu Španović, Milicu Mandić, na spisku elitnih srpskih sportista

Ime Uroša Mijalković našlo se na spisku kategorisanih sportista i timova za Olimpijski program “Tokio 2020.” Olimpijskog komiteta Srbije. Olimpijski komitet Srbije obavestio je Karate klub Proleter i Uroševog trenera Nenada Đorđevića da se Uroš našao na spisku elite srpskog sporta i da će praktično postati “državni projekat”, odnosno da će troškove priprema i predstojeće odsudne borbe naredne godine za učešće na Olimpijadi u Tokiu, snositi i država. 

Uroš Mijalković se tako našao na spisku sa velikanim srpskog sporta poput Davora Štefaneka, Ivane Španović, Milice Mandić, Čabe Silađi i mnogim drugim velikim imenima srpskog sporta. Ovo je ogromno priznanje za pirotski sport, a Uroš je prvi pirotski sportista koji je na ovakav način priznat kao vrhunski sportista od strane Olimpijskog komiteta Srbije, kazao je Pirotskim vestima Urošev trener Nenad Đorđević.

-Uroš je jedini pirotski sportista u istoriji pirotskog sporta koji je uvršten od strane OKS u spisak kategorisanih sportista  za olimpijski program “Tokio 2020” godine. Ovo je zaista velika vest koja nas je puno obradovala jer je Uroš trenutno 25. karatista na planeti i naredne godine nas očekuju sudbonosni turniri u borbi za plasman na Olimpijske igre u Tokiu 2020. godine-kazao je Pirotskim vestima trener Đorđević.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker