Sport

Uroš u top deset na svetu!

Najbolji pirotski i jedan od najboljih karatista u Srbiji Uroš Mijalković danas je ostvario istorijski uspeh nastupom na Svetskoj premijer ligi, Svetskom prvenstvu u karateu koje se održava u Holandiji gde je osvojio 7. mesto čime je ušao na listu 10 najboljih karatista na svetu u kategoriji do 84 kilograma u seniorskoj konkurenciji. Nadmetalo se 60 najboljih seniora karatista na svetu.

uros plasman

Kako je Pirotskim vestima izjavio Urošev trener Nenad Đorđević, ovo je najveći uspeh u istoriji jer je reč o elitnom svetskom takmičenju i to u seniorskoj kategoriji.

Uroš Mijalković
Uroš Mijalković

-Upravo sam se čuo sa Urošem koji je uprkos istorijskom uspehu nervozan jer mu je medalja izmakla zamalo. U prvom meču je izgubio od Turčina Aktaša, u drugom meču bio je bolji od Švajcarca Luka Marka, u trećoj Serfati Majkla iz Francuske, da bi u meču koji je odlučivao o podeli medalja, nesrećno  u repasažu  izgubio od Holanđanina Donovana-kazao je trener Đorđević i dodao da je Urošev uspeh u seniorskoj konkurenciji ekvivalentan plasmanu nekog srpskog tenisera u prvih 10 na svetu.

karate

A.Ć.

 

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker