Božićna škola sporta

Uroš najbolji sportista Grada, Danica Gogov sportistkinja, timovi godine rukometašice i košarkaši

Danas je nakon ceremonije svečanog otvaranja ovogodišnje Božićne škole sporta, po tradiciji, održana i svečanost dodele priznanja najuspešnijim sportistima za 2017. godinu. Titulu najuspešnije sportiste poneo je Uroš Mijalković, reprezentativac Srbije u karateu i pretendent za učesnika olimpijskih igara 2020. godine u Tokiju. Najbolja sportistkinja je atletičarka Danica Gogov, dok su najboljim klubovima proglašeni Ženski rukometni klub Pirot i Košarkaški klub Pirot. 

Uroš Mijalković je kazao da je polaskan priznanjem, jer je poznato da je najteže biti priznat u svom gradu.

Uroš Mijalković

-Pre svega bih se zahvalio treneru Nenadu Đorđeviću koji me naučio svemu, lokalnoj samoupravi koja me podržavala sve vreme i posebno roditeljima, porodici, drugarima, medijima i hteo bih da dodam da prošla sezona nije bila baš najsjajnija za mene. Sledeća je jako bitna, od juna kreće bodovanje za olimpijske igre. Tu može svašta da se desi, ja pucan na najviše, iako su norme za olimpijske igre jako teške, ali uz malo sreće i puno truda može sve da se desi-kazao je Mijalković.

Proglašeni su i najbolji u mlađim kategorijama. Najbolji sportista junior je Đorđe Rančić, iz Streljačke družine Lukanjac, u kategoriji juniorki gimnastičarka GK Soko Nađa Panić. Najbolji pioniri su Rodoljub Pejčić iz KK Pirota, Nemanja Pešić iz SK Stara planina, Marko Živković iz GK Soko i Ognjen Antić iz BK Pirot.

Najbolji pioniri i pionirke

Najbolje pionirke su Mila Nikolić iz GK Soko, Isidora Stanković iz ŽOK Pirot, Dunja Stamenović iz Sirena, Branka Vidanović – Čast i slava, Nina Vasov – ŽFK Jedinstvo i Danica Ćirić, Džudo klub Pirot.

Direktor Sportskog centra Pirot dodelio je posebna priznanja predstavniku kompanije koja je sve vreme snažno podržavala ovaj važan projekat – Ivici Krstiću iz Tigar tajersa. Priznanje je dodeljeno i ocu Milomiru Pavloviću, koji je bio važna duhovna podrška najuspešnijim pirotskim sportistima.

Rukometašice ekipa godine
Košarkaši ekipa godine

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker