Sport

Uroš Mijalković seniorski prvak Srbije u karateu

Najbolji pirotski sportista, seniorski reprezentativac Srbije u karateu i 27. karatista planete Uroš Mijalković danas je osvojio titulu prvaka Srbije u najtežoj kategoriji do 84 kilograma. Iako je lekar savetovao Urošu da ne izađe na tatami jer je zbog udarca doživeo blaži potres mozga, Uroš je ipak odlučio da izađe na tatami i na kraju osvojio titulu pravaka Srbije na Seniorskom prvenstvu zemlje u Čačku.

Kako je Pirotskim vestima kazao Urošev trener Nenad Đorđević, u prvom kolu Uroš je savladao Tešanovića iz Stare Pazove, u drugom Anđelkovića iz Dinama iz Pančeva, u trećem Brežančića iz Vojvođanskog karate saveza da bi u finalu bio bolji od Grka Nesterosa koji je takmičar KK Studentski grad sa Novog Beograda.

-Uroš je pokazao da ima ogromno srce, jer je uprkos savetu lekara nakon meča sa odličnim Brežančićem, trećeplasiranim karastistom sa Premier lige u Salcburgu, da zbog jakog udarca i lakšeg potresa mozga ne izađe na tatami, on ipak odlučio da izađe na finalni meč i na kraju je osvojio titulu prvaka Srbije-kaže Đorđević.

Odličan je bio i Marko Rajković koji je osvojio petu poziciju.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker