Sport

Uroš Ivanković za Pirotske vesti: Sledeći poduhvat – Lamanš

Uroš Ivanković još jednom je obradovao sve ljubitelje sporta u Pirotu nakon uspešno izvedenog poduhvata koji je podrazumevao preplivavanje distance od 21 kilometar na otvorenom moru od Vurvurua na Sitoniji do Atosa, tačnije ostrva Amulijani. Kako za Pirotske vesti otkriva Uroš, naredni poduhvat, nakon odmora, biće verovatno preplivavanje Lamanša, od Francuske do Velike Britanije. Uroš planira da se na ovaj poduhvat uputi naredne godine. 

Kako je danas kazao za Pirotske vesti, ovo je bio zaista zahtevan poduhvat.

-Bilo je zaista naporno, počeo sam da plivam u zoru, a završio popodne. Ukupno devet sata i pet minuta plivanja bez pauze, jer bi me voda i morski talasi tokom pravljenja pauze vratili nazad. Talasi i struje su bili jaki tako da sam plivao realno dosta duže. Nisam koristio nikakva pomagala za plivanje, osim naočara za plivanje. Talasi su bili prejaki za plivanje ali sam presrećan što sam uspeo u još jednom poduhvatu-kazao je Ivanković za Pirotske vesti.

Ivanković je inače član Ronilačko plivačkog kluba Pirot, a njegovi klupski drugari su mu i bili pratnja u čamcu tokom ovog poduhvata.

foto – lična arhiva Uroša Ivankovića

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker