Sport

Uroš i Tiha najbolji sportisti Pirota

Uroš Mijalković i Tiha Todorović proglašeni su danas na otvaranju Božićne škole sporta, najboljim sportistima Pirota. Muške ekipe godine su Košarkaški klub Pirot i Fudbalski klub Radnički, a najbolji ženski klubovi su košarkašice “Gimnazijalca” i rukometašice ŽRK Pirot.

ACA_8237_resize

Najbolja pirotska sportistkinja Tiha Todorović kazala je da joj ovo priznanje, koje dobija drugu godinu zaredom, izuzetno prija i da joj je drago što je Pirot zaista u sportskom pogledu izuzetno napredovao.

-Imala sam prilike čak da razgovaram i sa ministrom sporta Vanjom Udovičićem i videla sam da se Pirot, kada je o ulaganju u sport i sportskih rezutatima reč, veoma visoko kotira u Srbiji, kao grad koji možda i najviše ulaže u sport-kazala je Todorovićeva.

ACA_8242_resize

Uroš Mijalković, koji takođe drugu godinu zaredom dobija ovo priznanje, takođe kaže da je presrećan zbog nagrade.

-Uvek prija nagrada, a naročito zbog činjenice da se u našem gradu ogroman broj mojih vršnjaka bavi sportom tako da je i konkurencija veoma jaka-kazao je Mijalković koji je tokom protekle godine bravio boje reprezentacije Srbije na borilištima širom sveta.

ACA_8223_resize

Dodeljena su i specijalna priznanja i to Planinarskom klubu “Vidlič”, čiji su planinari  Ivan Mladenović i Aleksandar Tošić tokom prošle godine osvojili tri najviša vrha na Alpima. Dobitnik specijalnog priznanja je i najtalentovaniji pirotski brejkdenser Miljan Rančić.

Nagrade su dodeljene i omladincima Radničkog, koji su predvođeni trenerom Radetom Manićem osvojili titulu jesenjeg prvaka, kao i odbojkašicama koje su jesenje prvakinje Ženske regionalne lige Niš.

Najbolji junior je Aleksa Gacev iz Stonoteniskog kluba Pirot. Najbolja juniorka Danica Gogov, iz Atletskog kluba Pirot.

Najbolji pionir je Uroš Jović, teniser, a najbolja pionirka Nadja Antić, džudistkinja Džudo kluba Pirot.

tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker