Uređuju se svi vrtići u Predškolskoj ustanovi “Čika Jova Zmaj”

Direktorka Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj” Milka Colić kazala je danas u razgovoru za Pirotske vesti da će tokom leta biti radova, ili se već radi, u svim vrtićima ove uzorne predškolske ustanove a sve sa ciljem da mališani od septembra dobiju još bolje uslove za boravak. Svi ovi važni radovi finansiraju se uz pomoć Grada Pirota, naglasila je direktorka Colić.

-Ovog leta radimo sve vrtiće. Građevinske radove već smo počeli u vrtiću Bambi. Vrtić proširujemo.Dograđujemo jednu radnu prostoriju za decu i prostoriju za trijažu. Građevinske radove ćemo imati i u Prvomajskom cvetu.  Prošle godine smo završili prvi sprat, sada radimo na drugom. Gradimo četiri nove prostorije za decu, igraonicu od sto kvadrata i sređujemo sva kupatila na drugom spratu. Prošle nedelje smo promenili sve podove u celom vrtiću “Zmaj”. Naredne nedelje menjamo stolariju takođe u celom vrtiću. U “Prvomajskom cvetu” i u vrtiću “Crvenkapa” odrađujemo kompletna dvorišta, postavljamo nove kapije i ograde u oba vrtića i planiramo adaptaciju dvorišta u centralnom vrtiću “Lane”. Od polovine jula počinju radovi, sređujemo celo dvorište i u vrtiću “Lane” i “Bambi”. Krenuli su i molerski radovi od juče, trenutno majstore imamo i u centralnom vrtiću a i u vrtiću “Neven”, 900 kvadrata i još 800 kvadrata u “Prvomajskom cvetu”. Tokom celog leta ćemo radove u svim vrtićima, svi vrtići se adaptiraju, renoviraju i događuju-kaže direktorka Colić.

-Trenutno imamo preko 1.400 deteta, od ove godine smo formirali još jednu novu grupu u “Prvomajskom cvetu”, to je meštovita grupa, 30 deteta smo primili. Kad završimo prostorije čija izgradnja je u toku, u planu je, ako prestane zabrana zapošljavanja, prijemo novih vaspitača kako bi formirali nove vaspitne grupe i popunili sve nove prostorije. Ukoliko do toga ne dođe, mi se proširujemo, imaćemo mnogo veće radne sobe nego postojeće tako da ćemo i stare vaspitne grupe prebaciti u novi deo koji će biti izgrađen i u “Prvomajskom cvetu” i u vrtiću “Bambi”, kazala je direktorka Colić Pirotskim vestima.

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar