Ostale vesti

Uređuju se pešačke staze pred prvi Festival avanturista u kanjonu Jerme

Prvi Outdoor festival – festival namenjen svim avanturistima i ljubiteljima netaknute prirode reke Jerme biće održan ovog leta od 16. do 20. avgusta. Festival organizuju Avanturistička mreža uz pomoć JP Srbija šume i turističkih organizacija Pirota i Babušnice. 

Petodnevni festival predviđa planinarenje na stazama koje se uređuju, planinsko trčanje, učestvuju u Penjačkom festivalu, a festival je otvoren i za rekreativce, kao i za speleologe s obzirom da će se organizovati spuštanje u pećinu Vetrena dupka, kazala je organizator Jelena Todorović iz Avanturističke mreže.

foto Igor Đorđević

Darko Đorđević iz JP Srbija šume kazao je da se uređuju pešačke staze na Greben planini, na Vlaškoj planini, do pećine Vetrena dupka, a po prvi put se u našem kraju uređuje staza za slobodnon penjanje na steni iznad Poganovskog manastira.

Direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov kazao je da je u planu da se urede sva izletišta i odmarališta narednih godina.

Direktor Turističke organizacije Babušnica Milan Stamenković kazao je da je reč o lokalitetu koji je kao stvoren za ovakve vidove turizma i gde se nekoliko godina organizuje i Lužnički megdan.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker