Gradska hronika

Uređuje se trotoar u Ulici 22. divizija – Radovi će trajati 30 dana

Juče su počeli radovi na obnovi leve strane trotoara u Ulici 22. divizija, od mosta Gazela prema kružnom toku u Ulici Nikole Pašića. Vrednost radova, koje izvodi firma “Saša Rangelov”, je 4,5 miliona dinara. Dužina trotoara koji se uređuje je oko 370 metara, a rok za završetak radova je 30 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača radova u posao.

Kako nam je rekao direktor JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta Pirot, Slaviša Svilarov, trenutno se skida postojeća podloga na trotoaru, sledi tamponiranje, podizanje poklopaca šahti i ugradnja behaton ploča.

“Projektom je predviđena ugradnja sivog i crnog behatona na površini od oko 900 kvadratnih metara. Reč je o veoma prometnoj ulici pa apelujemo na sugrađane da imaju strpljenja i razumevanja. S obzirom da je saobraćaj obustavljen u Ulici Knjaza Miloša u špicevima ima gužvi, tako da smo razgovarali sa izvođačem radova da u pojedinim periodima, u 8, 14 i 16 časova naprave kratak prekid radova da bi se omogućio brži protok saobraćaja. Na kraju će se ugraditi i barikadni stubići i trotoar će biti u funkciji pešaka, za kretanje na bezbedan i funkcionalan način” – rekao je Svilarov.

Svilarov je podsetio da se trenutno radi u Ulici Cara Dušana gde se sa obe strane uređuju trotoari. U ponedeljak su počeli radovi u Dobrodolskoj ulici u Prčevcu. Deo te Ulice je rehabilitovan pre dve godine, a sada su radovi nastavljeni u preostalom delu sa bočnim sokacima.

Trenutno su aktuelni radovi u Vlasima i Rasnici. U selu Vlasi se radi druga faza projekta koji podrazumeva uređenje donjeg prstena kroz selo. U Rasnici se radi na sanaciji polovine kružnog puta kroz selo u vrednosti od 7,8 miliona dinara. U toku su zemljani radovi.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker