Lokalna samouprava

Uređuje se dvorište kompleksa zgrada u Ustaničkoj ulici

U toku su završni asfalterski radovi na uređenju prostora između kompleksa zgrada u Ustaničkoj ulici i Ulici “7. juli” u centru grada. Kako je kazao danas zamenik gradonačelnika Miloš Colić, vrednost radova je 36 miliona dinara.

-Nakon radova u Ulici “7. juli” logično je bilo da se uredi i ovaj prostor između zgrada. Ukupno 108 parking mesta napravljeno, 8.500 kvadrata površine će biti ukupno uređeno, a skoro trećina od toga će biti pod zelenim površinama. Urađena je kišna kanalizacija, postavljene behaton staze, 45 svetiljki javne rasvete i mislim da će stanari zgrada biti zadovoljni kada svi radovi ubrzo budu privedeni kraju. Rok za završetak radova je 90 dana-kazao je zamenik Colić.

Direktor JP za planiranje i izgradnju grada Slaviša Svilarov kazao je da će biti uređeno i dečje igralište prema Takovskoj ulici.

-Prioritet je da se asfaltiranje završi dok vremenski uslovi to dozvoljavaju, ovo je jedno od poslednjih asfaltiranja ove građevinske sezone, oko 3.700 kvadrata će biti pod asfaltom, danas će biti završeno asfaltiranje nakon čega će biti postavljena javna rasveta, behaton staze su uglavnom završene, Komunalac će oplemeniti ove površine sadnjom stabala-kazao je Svilarov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker