Gradska hronika

Uređuje se deonica puta od brane HE “Pirot” ka Mrtvačkom mostu

Sanacija tri klizišta na putu ka Toplom dolu uskoro će početi. Posle dve neuspele javne nabavke treća je uspešno realizovana. Reč je o zahtevnom poslu, kaže Slaviša Svilarov, direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta u Pirotu. Zbog specifičnosti poslova saobraćaj će morati da bude obustavljen u vreme izvođenja radova i odlučeno je da se za saobraćaj osposobi deonica od Brane HE “Pirot” prema Mrtvačkom mostu.

“Reč je o deonici dugačkoj 3,2 kilometra, a na Toplodolskoj reci uradiće se cevasti propust da bi se omogućila veza sa te strane prema selima Zaskovci i Topli Do. Trenutno se radi uređenje ovog dela puta koji se do sada nije koristio i dosta je zapušten. Bilo je najpre potrebno prokrčiti deonicu, a sada je počelo nasipanje odgovarajućim materijalom. Nadamo se da će početkom sledeće nedelje radovi biti završeni i da se krene sa glavnom investicijom” – rekao je Svilarov.

Vrednost radova na sanaciji klizišta je 24,4 miliona dinara. Deo sredstava obezbedilo je resorno ministarstvo, a veći deo finansiraće se iz budžeta grada. Sanacija podrazumeva izgradnju tri potporna zida visine do pet metara dužne od 25 do 45 metara. U tom delu biće proširena i asfaltirana saobraćajnica.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker