Obrazovanje

Uređeno dvorište za decu vrtića Zmaj koji radi u okviru ATVSS u Pirotu

U skladu sa koncepcijom programa “Godine uzleta” u dvorištu Akademiji  tehničko-vaspitačkih strukovnih studija Niš, odsek Pirot, uređen je prostor  za decu koja pohađaju vrtić Zmaj  koji  od prošle godine radi u prostorijama Akademije. Uređenjem dvorišta u  kojem su učestvovali i roditelji dece stvoren je bolji ambijent za učenje, igru i istraživanje.

Deo adaptiranog dvorišta namenjen  je  mališanima koji su fizički smešteni u prostorijama Akademije. Emilija Popović, rukovodilac odseka Pirot kaže da je u skladu sa “Godinama uzleta”uređen prostor u kome će  se deca osećati kao da su u prirodi  i sIalaziće  se onako kako bi se snalazila u realnim  uslovima. Ona je podsetila da je od ove godine akreditovan novi program za vaspitače u skladu sa Godinama uzleta. “Mislim da će i deca i vaspitači i studenti imati jedno kvalitetno druženje u narednom periodu upravo u ovom delu dvorišta” – kaže Popovićeva.

Jelena Đorđević, vaspitačica, kaže da je uređenjem ovog prostora deci obezbeđeno kvalitetno mesto za istraživanje, učenje i igru. “Naša ustanova “Čika Jova Zmaj” je obezbedila deo potrebnog materijala a preostali deo roditelji koji su učestvovali na radionici zajedno sa svojom decom. Ovaj prostor će se tek nadograđivati, ovde nećemo stati, uključićemo i studente” – poručila je vaspitačica, Jelena Đorđević.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker