Gradska hronika

Uređenje ulice Save Kovačevića

U planu Direkcije za izgradnju grada je uređenje ulice Save Kovačevića, od Dragoševe do ulice Danila Kiša. Radiće se na rekonstrukciji trotoara, biće uređena biciklistička staza i parking prostor duž ove ulice. Raspisana je javna nabavka, a vrednost radova je 15 miliona dinara.

save kovacevica 02

– Biće zadržana postojeća kolovozna konstrukcija, dakle ostaju dve saobraćajne trake ukupne širine 6,40m, a sa desne strane ulice, gde se nalaze stambeni objekti sa parnim kućnim brojevima, radiće se podužni parking prostor, širine oko 2,10m, dok će sa leve strane biti uređena biciklistička staza u oba smera iste širine. Preostali deo u profilu biće iskorišćen izgradnju trotoara, koji će biti bezbedan za pešake – izjavio je Antrija Stojanović, diplomirani inženjer graževine Direkcije za izgradnju grada.

save kov

Zbog biciklističkih staza biće premeštana rasveta u ovoj ulici, a planirano je i sređivanje zelenih površina.

save kovacevica

-U zaključku Opštinske komisije za stanje vegetacije navodi da je drveće u ovoj ulici staro i bolesno, zato će drvoredi sa desne strane biti posečeni i zasadićemo nove sadnice – rekao je Stojanović.

save kovacevica 000

Ukoliko administrativni deo posla bude završen u predviđenom roku radovi na uređenju ove ulice trebalo bi da počnu u avgustu. Ovo je jedna od najfrekventnijih gradskih ulica, a parking prostor je veliki problem kako za stanare ove ulice, tako i za ostale građane.

Slične vesti

4 Comments

  1. Kako je u svakoj ulici, u kojoj se radi trotoar, drveće staro i bolesno imora biti posečeno? Dokle više ova dehumanizacija Pirota?!

  2. Mene interesuje koliko je para potrošeno na obeležavanje staza za bicikliste. U redu je da se biciklistima stvore uslovi da nesmetano voze, ali se mazanjem po asfaltu to nije postiglo. To se radi fizičkim odvajanjem od kolovoza. Ovako su bačene pare, a nikakve vajde, osim za onog ko je prodao farbu (verovatno “direktnom pogodbom”). Duž baš te ulice Save Kovačevića, koliko hoćeš automobila na stazi. Sad će da je “rekonstruišu”, pa opet da farbaju… Samo pljačka naroda.

    1. Marjane to “farbanje” placa Tigar Tajers i taj projekat je prepoznao Miselin u Francuskoj i razvice ga u mnogim gradovima Evrope … a ti samo hejtuj i uzivaj. Bice ti ko i sada … vrh!!!

    2. Mozda su potrosili 100 miliona eura … Tajers je privatna firma rodjače, izadji iz komunizma … njihov problem a ne tvoj … ĆAO ZDRAVO!

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker