Lokalna samouprava

Uređenje i energetska sanacija Doma kulture i Doma vojske – Jedinstven vizuelni objekat

Ministarstvo rudarstva i energetike je kroz javni poziv u okviru budžetskog fonda Republike Srbije odobrilo  sredstva za energetsku sanaciju  Doma kulture. Sanacija obuhvata radove na zameni stolarije, delimičnu izolaciju fasade i radove u samoj toplotnoj podstanici. Vrednost radova je oko 16 i po miliona dinara od čega je učešće grada Pirota 5 miliona dinara.  U toku je izbor izvođača radova koji će po završetku projektene dokumentacje  započeti navedene  radove u Domu kulture.

“Istovremeno se radi i kompletne energetska sanacija bivšeg Doma vojske pa se vodilo računa o usaglašavanju projektne dokumentacije za oba objekta koji se praktično nalaze pod istim krovom. Kada se završe ova dva projekta imćemo vizuelno jedan jedinstven objekat“ – kaže, Bojan Ivković,  gradski energetski menadžer GU Pirot.

Rok za realizaciju  radova je 180 radnih dana što znači da će, nakon izbora izvođača radova i potpisivanja ugovora u narednih mesec dana, radovi na sanaciji ovih objekata biti završeni do sledećeg leta, – kaže Ivković

Drugi projekat koji se realizuje je po pozivu Ministarstva zaštite životne sredine  je zamena kotla na lož ulje u vrtiću Crvenkapa. Vrednost radova je oko 1.600.000 dinara od čega je grad izdvojio oko 850.000. Cilj projekta je da se postojeći kotao na lož ulje zameni kotlom na pelet. „Očekujemo da ovi radovi budu završeni pre grejne sezone i na taj način će grad Pirot biti verovatno prvi u Srbiji koji u svom javnom sektoru nema objekata koji toplotnu energiju dobijaju iz ekološki i energetski neprihvatljivih izvora. Imećemo sve objekte koji su vezani ili na sistem daljinskog grejanja ili koriste energente koji  nemaju negativan uticaj na životnu sredinu“ – kaže, Bojan Ivković,  gradski energetski menadžer GU Pirot.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker