Gradska hronika

Uređenje grobalja – Betoniranje staza i postavljanje rasvete

JP Komunalac je krajem prošle godine na novom Tijabarskom groblju oformilo  novu parcelu i počelo je uređenje Starog pazarskog groblja. Ove godine se betoniraju staze u starom delu groblja ali će se i narednih godina izdvajati sredstva kako bi se groblje u potpunosti uredilo. Postavljeno je 9 stubova za rasvetu a do kraja meseca će biti asfaltirana glavna staza na groblju. Asfaltiraju se i pomoćne staze, prvenstveno one koje su u najgorem stanju. Direktor Komunalca najvljuje da će pored groblja, u Kozaračkoj ulici biti podignut zid dužine 120 metara i visine 2,30 metara.

“Ovog puta smo radili tamo gde baš nema staza i gde je zaista nepristupačno ali ćemo narednih godina zvršiti i urediti sve staze. Prekopali smo i glavnu stazu kako bi se od kapele dovela voda do česme, čije se postavljanje dugo odlagalo upravo zbog nedostupnosti priključka – kaže Tolić.

Po završetku asfaltiranja glavne staze biće  zasađeno  drveće gde god ima prostora.   Tolić kaže da su već od naredne godine u planu i  poslovi na urđenju Novog pazarskog groblja koje već zahteva proširenje.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker