Lokalna samouprava

Uređenje fasade zgrada u ulici Vojvode Stepe pri kraju, od proleća radovi i u Knjaza Miloša kao i poziv za ostale stambene zajednice

Rekonstrukcija fasade zgrada u ulici Vojvode Stepe, iz gradske pošte, uveliko se privodi kraju. Osim što će ove zgrade u strogom centru grada biti neuporedivo lepše, biće i mnogo energetski efikasnije. Novac za ovaj posao obezbeđen je iz Fonda energetske efikasnosti Grada Pirota. Nakon radova u ulici Vojvode Stepe, koji će biti završeni ubrzo, radiće se na rekonstrukciji fasada u ulici Knjaza Miloša.

Reč je o fasadama koje su u veoma lošem stanju pa je i stepen energetske efikasnosti veoma nizak. Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, koji je nedavno obišao radove u ulici Vojvode Stepe sa šefom kabineta Aleksandrom Ćirićem, pozvao je stambene zajednice da pripreme dokumentaciju i konkurišu naredne godine kako bi značajno unapredili energetsku efikasnost svojih zgrada i unapredili uslove življenja u svojim stambenim zajednicama. Naredne godine će iz Fonda za energetsku efikasnost Grada, po Vasićem rečima, biti izdvojeno najmanje 15 miliona dinara za ove namene. 

https://www.pirotskevesti.rs/lokalna-samouprava/51969/

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker