Lokalna samouprava

Uređenje centralnog gradskog trga ide ubrzanim tempom

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je sa svojim saradnicima – zamenikom Milošem Colićem i šefom kabineta Aleksandrom Ćirićem obišao radove na rekonstrukciji dela centralnog gradskog trga, čija rekonstrukcija teče odličnom dinamikom. Reč je o 4.000 metara kvadratnih prostora koji će biti popločan, biće postavljena nova moderna rasveta, uređena podzemna infrastruktura…

-Novac za ovaj posao obezbeđen je preko Ministarstva finansija, a na predlog predsednika Aleksandra Vučića, reč je o sumi od oko 60 miliona dinara koja će biti upotrebljena i za rekonstrukciju trga ali i za sanaciju puta ka Toplom Dolu, gde su se desila brojna klizišta na veoma teškom terenu-kazao je Vasić.

-Dinamikom radova sam vrlo zadovoljan, radiće se oko 4.000 metara kvadratnih čime ćemo spojiti beli i crveni trg sa ovim delom koji je bio u vrlo lošem stanju. Osim parternog uređenja, biće uređena i kišna kanalizacija, mobilijar, rasveta. Očekuju nas očekuje u narednom periodu su i radovi na rekonstrukciji Doma vojske. Uvažili smo primedbe ugostitelja pa smo produžili njihovu radnu sezonu, smanjili našu građevinsku zbog čega se radi pod većim pritiskom i u skraćenim rokovima-kazao je Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker