Kultura

“Urbana vila” – nova kolekcija Piroćanke Milice Jovanović pred beogradskom publikom

Nova kolekcija mlade i izuzetno talentovane pirotske modne dizajnerke Milice Jovanović izazvala je odlične reakcije publike na ovogodišnjem desetom po redu Balkan art fashion eventu – BAFE-u, u Beogradu, jednom od najznačajnijih modnih događaja u našoj zemlji ali, kako mu i samo ime kaže, i na Balkanu. Miličina kolekcija je jedinstvena po tome što je svojevrsno umetničko delo i predstavlja ručni rad.

milica jovanovic revija urban faily

-Ovo je drugi put da učestvujem na Balkan Art Fashion Event-u. Pre tačno godinu dana sam na BAFE-u predstavila svoju prvu kolekciju haljina i to je bila moja prva modna revija.To je za mene tada bilo nešto sasvim novo, ušla sam u sve to pomalo i nespremna, ali je bilo zaista predivno iskustvo. Bila mi velika čast da budem deo i desetog BAFE-a i da baš na ovom jubilarnom BAFE-u predstavim svoju novu kolekciju „Urban Fairy“ koja meni veoma mnogo znači. Inspiraciju tražim bukvalno svuda oko sebe. Inspiriše me sve što vidim i što mi na neki način skreće pažnju. Za ovu kolekciju inspirisalo me to sto sam trebala da izradim haljinu za venčanje svoje rodjene sestre koja je imala želju da to bude nesto bajkovito i glamurozno, pa sam tako osmišljavajući savršenu haljinu za nju ušla u taj bajkoviti svet romantike i ženstvenosti. Poigravajući se sa finim materijalima, čipkom, tilom došla sam na ideju da napravim kolekciju koja naglasak stavlja na lepotu i nežnost žene. To, inače, nije moj lični stil ali sam stvarajući ovu kolekciju probudila u sebi i tu romantičniju stranu. „Urban Fary“ je kolekcija koja odiše stilom, elegancijom i glamurom i budi u ženi princezu nežnu i romantičnu, a opet snažnu i jaku koja čvrsto stoji na zemlji. Sve haljine su moj autorski rad, pocev od izgleda samih modela pa sve do krojenja i sivenja-kaže Milica za Pirotske vesti i dodaje:

urbana vila milica jovanovic

-Korišćeni su veoma kvalitetni materijali i luksuzne čipke, mekani til, prozirni materijali, upotpunjeni finim ručnim radovima i detaljima, krojevi prate liniju tela i ističu žensku lepotu. Haljine su namenjene ženama koje žsele da u posebnim prilikama kao sto su mature, venčanja izgledaju posebno, zapaženo i ženstveno. Palete boja su uglavnom svetlije nijanse, pastelne, puderaste boje. Svaka haljina je radjena sa velikom pažnjom i strpljenjem, kolekciju karakteriše u celosti ručni rad-kaže Jovanovićeva.

urbana vila milica jovanovic

Po njenim rečima, revija u Beoradu protekla je odlično.

– Svi kometari su za sada pozitivni i jako mi je drago da se ljudima dopada moja kolekcija jer sam je jako dugo radila i nadam se da se vidi i neki moj napredak u odnosu na predhodnu kolekciju. Bilo je sjajno druženje u bekstejdžu, vladala je pozitivna atmosfera, svi iz organizacije pocev od samih organizatora, koreografa, modela, šminkera, frizera do fotografa i snimatelja su vrlo profesionalno uradili svoj posao i premašili su moja očekivanja. Specijalno za ovu priliku je naša sugradjanka Marija Stojev, koja se bavi izradom unikatnog nakita i aksesoara, uradila pojaseve sa cvećem koji su dodatno ukrasili haljine,  tako da je kolekcija izgledala jos bajkovitije i romantičnije-kaže Milica.

urbana vila revija pirot milica jovanovic
Milica Jovanović sa svojim modelom

Ovo je bio deseti jubilarni BAFE koji je trajao od 3. do 11. juna na kome je učestvovalo oko 40 mladih dizajnera koji su prikazali svoje kolekcije, kao i razne izložbe, održani su i razni edukacioni programi i promotivne žurke.

urbana vila milica jovanovic

-Ja sam svoju kolekciju prikazala prvog dana revijalnog dela, 9. juna i moja revija je zatvorila prvi revijalni dan. Balkan Art Fashion Event je modna manifestacija koja promoviše prvenstveno domaću, a zatim i regionalnu modnu scenu i pruža šansu mladim dizajerima da prikažu svoj talenat kako stručnoj tako i širokoj publici. Posebnu pažnju posvećuju pomaganju onih autora koji modu i odevanje ne shvataju samo kao industriju, vec svojevrstan umetnički izraz, performans koji se odvija jednako na modnoj pisti i na ulici-zaključuje Jovanovićeva.

 

autor fotografija Nenad Karlić/BAFE

 

 

http://www.pirotskevesti.rs/gradska-hronika/modna-revija-pirocanke-milice-jovanovic-u-beogradu/

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker