Gradska hronika

Uputiće se apel ministarstvima za preispitivanja prostornog plana, imenovani direktori javnih preduzeća

Na danas održanoj sednici Gradske skupštine Pirot odbornici su usvojili odluku da se uputi apel nadležnim ministarstvima da se preispita izgradnja derivacionih MHE na Staroj planini. Takođe, za novog direktora Gradske toplane imenovan je Bratislav Ćirić, a za direktora Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada dosadašnji v.d. direktora Slaviša Svilarov. Predsednik Gradske skupštine Milan Popović istakao je da je današnja sednica protekla u dobroj atmosferi. 

Predsednik Skupštine Milan Popović kazao je da je ono što su odbornici skupštine uradili odlukom da se uputi apel, jedino što je u nadležnosti Grada Pirota. 

-Mislim da mi kao Skupština Grada nemamo te nadležnosti nad Parkom prirode, već država, Vlada, resorna ministarstva, kod njih je ključ. Kome oni daju dozvolu oni će dati i obratno-kazao je Popović.

 

Ljubomir Stojanović iz Odborničke grupe “Srbija pobeđuje – Aleksandar Vučić” kazao je da je ova odbornička grupa podržala današnji dnevni red u celosti, kao i konstruktivan predlog za izmenu i dopunu dnevnog reda za donošenje apela ili predloga za preispitivanje prostornog plana Stare planine.

 

-SNS ima za cilj održivi razvoj ekonomije i čitavog našeg društva u celini-kazao je Stojanović i konstatovao da je efikasnost današnje sednice Skupštine dokaz odlične saradnje koalicionih partnera u Skupštini Grada Pirota.

Dimitrije Vidanović iz Pirotske nove snage obavestio je javnost da će ova politička grupacija naredne srede pristupiti grupaciji Savez za Srbiju. 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker