IntervjuSport

Uprkos problemima sa oružjem, Tiha spremna za nove izazove

Tihu Todorović, najbolju pirotsku sportiskinju od finala na Evropskom prvenstvu u Moskvi delila je – neispravna puška. Uprkos tome, ova mlada sportiskinja se ne predaje i dodaje da je već ovog vikenda očekuje nastup na Državnom prvenstvu Srbije na kome će nastupati i kao juniorka i kao seniorka. Tiha će i  na ovom prvenstvu nastupati sa istom puškom, ali kaže da će joj za dalja takmičenja, među kojima su i ona koja odlučuju o eventualnom plasmanu na Olimpijske igre biti neophodna nova puška jer je postojeća za vreme Evropskog prvenstva koje je upravo završeno u Moskvi čak tri puta bezuspešno servisirana.

tiha todorovic

-Jedno od najjačih takmičenja ove godine se završilo. Kako sam na prethodnim takmičenjima imala neke sitne pehove  i počela da sumnjam u sebe, na pripremama pre evropskog i finalu kupa Streljačkog saveza Srbije ispostavilo se da je problem u oružju sa kojim gađam. Nakon priprema u Smederevu na par samostalnih treninga pokušala sam da otklonim kvar međutim to je moralo da se otkloni u Moskvi. Iako sam tamo imala samo jedan službeni trening tri puta sam morala kod servisera da bi servisirali pušku koja na kraju ipak nije ispala dobra što se odrazilo naravno i na rezultat. Veče pre glavnog meča na Evropskom prvenstvu imali smo neko mini takmičenje na kome ni u probi ni u glavnom meču nisam mogla centar da pogodim pa sam i nakon toga morala u servis i sa nevericom i sumnjom šta će se desiti sutradan imala malu tremu veče pre pucanja dok sam sutradan bila sasvim rasterećena i maksimalno spremna za meč. Iako sam dala sve od sebe i svaki pogodak odradila na najbolji moguci način rezultat nije ispao dobar. Jako mi je žao jer sam izgubila finale u koje bi se u “normalnim” uslovima plasirala i sa mojim  najnižim ovogodišnjim rezultatom. Pritom smo izgubile i ekipnu medalju. Naravno nije nimalo lako proći kroz takav period ali to može samo biti podstrek za dalji rad, i  osvajanje novih odličja-kaže Tiha.

tiha-todorovic-2

Tihu već ovog vikenda očekuje novo takmičenje.

-Već u subotu održava se Državno prvenstvo Srbije na kojem ću nastupati i kao juniorka i kao seniorka. Sa oružjem sa kojim sam nastupala na Evropskom prvenstvu nastupaću i sada tako da  ne znam šta da očekujem ali se nadam najboljem jer ću po ko zna koji put uložiti maksimum. Ali i pored tog maksimuma do sledećeg takmičenja će biti neophodno nabavljanje novog oružja koje i jeste najbitnija stavka u streljaštvu, vrlo često važnija i od titule-priča Tiha.
Najbolji pirotski sportisti - Tiha i Uroš
Najbolji pirotski sportisti – Tiha i Uroš

Ona za Pirotske vesti kaže da joj je cilj, kao i svakom drugom sportisti-učešće na Olimpijskim igrama.

-San svakog sportiste jeste olimpijada, pa tako i moj. Do osvajanja prvih olimpijskih viza ima još oko pola godine, ali do tada a i nakon toga sledi dug i ozbiljan pripremni period za koji će biti potrebno dobro oružje i municija. Nakon državnog prvenstva planiram da se uključim i u malokalibarski program koji je dosta ozbiljniji ali i naporniji-kaže Tiha za Pirotske vesti.
tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

2 Comments

  1. Ako je puška neispravna, i nije uspešno servisirana, logično je da na predstojećem prvenstvu Srbije neće ostvariti dobar rezultat tom puškom. A ako ga ipak ostvari, onda se postavlja pitanje dali je stvarno puška neispravna. Na predhodnim takmičenjima bilo je i jakih i slabih rezultata, što ukazuje na neki drugi problem a ne na lošu pušku. Pre bih rekao da je u pitanju donja rezultatska granica. Ali ok. Srećno Tiha.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker