Gradska hronika

Uprkos pandemiji E. Miroljo u Pirotu ne prestaje sa investicijama

Aktuelna epidemiološka situacija nije značajno poremetila planove renomiranog italijanskog proizvođača ženskih i muških odevnih predmeta Kompanije “E. Miroljo” Prvi maj u Pirotu. U vreme vanrednog stanja realizovan je kolektivni godišnji odmor u trajanju od dvadeset dana, a onda se nastavilo sa realizacijom planskih zadataka na Kolekciji proleće – leto. Ona je završena kaže Ljuba Sotirov, predstavnik pogona u Pirotu. Najveći deo Kolekcije je ispručen prodajnoj mreži van Srbije, a manji deo je ostao na zalihama jer je, ipak, bilo pomalo poteškoća oko plasmana i prodaje zbog epidemije COVID 19. Deo proizvodnje bio je angažovan i na izradi maski za lice kao zaštitne opreme. Zatim je proizvodnja normalno nastavljena.

“Najpre želim da kažem da što se tiče epidemije i zdravstvenog stanja radnika nije bilo problema. Jednom smo posumnjali da je jedna radnica možda bolesna, ali posle testiranja oko tridesetak radnika tastovi su pokazali negativan rezultat. Svakodnevno radimo merenje temperature i mogu da kažem da smo preduzeli maksimalne mere zaštite svih zaposlenih. Higijena je na visokom nivou i poštujemo sva uputstva nadležnih instanci, a maske se obavezno nose u zatvorenom prostoru, odnosno proizvodnji.

Sada je počela izrada Kolekcije jesen – zima 2020/ 2021. Radi se uglavnom ženski program i u manjoj meri muški. Proizvodimo kapute, pelerine, jakne , komplete i pojedinačno pantalone i bluze. Ukupno, sa pogonom u Dimitrovgradu, upošljavamo oko četiristo radnika što znači da nije smanjen obim zaposlenosti i nije bilo otpuštanja radnika. Kompanija nastavlja sa investicijama. U toku je kompletna adaptacija Hale 3. Reč je o hali površine 2.500 kvdratnih metara proizvodnog prostora i očekujemo da taj posao za mesec dana bude okončan. Posebno ističem da smo obezbedili sve elaborate i saglasnosti za sopstvenu kotlarnicu. To je bio ogroman posao i sada samo treba da prijavimo građevinske radove” izjavio je Sotirov za Pirotske vesti.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker