Gradska hronika

Uprkos izazovnoj godini Rotari klub Pirot realizovao vredne donacije u korist dece

Godina 2021. koja je na izmaku, bila je veoma izazovna, imajući u vidu epidemiju svetskih razmera, ali i generacije pre nas živele su u izazovnim vremenima pa su izašle kao pobednici kaže, predsednik Rotari kluba Pirot, profesor Vladica Tošić. Rotari klub Pirot, koji je ušao u 16. godinu svog postojanja, u prvom delu ove kalendarske godine, nažalost, zbog covida nije imao neke značajnije aktivnosti, ali kada je reč o rotarijanskim, internim aktivnostima Klub je bio jedan od aktivnijih u ovom delu Srbije kaže, predsednik, Tošić.

Početkom nove rotarijanske godine, od 1. jula, mnoge akcije i aktivnosti, koje su planirane za prvu polovinu kalendarske 2021. godine, Klub je uz veliku podršku uspeo da realizuje.

“Uspeli smo uz pomoć i podršku Ministarstva prosvete, Rotari internešenela, USAID-a, UNICEF-a da realizujemo izuzetno važne projekte za pirotsku zajednicu i Pirotski okrug, pre svega na korist dece. Tri velika projekta Global Granta uz podršku Ministarstva prosvete, USAID-a, UNICEF-a, rotari klubova iz Srbije, Crne Gore i sveta, donirali smo dronove, mBot robotiće, opremili smo vrtiće u Pirotu, Dimitrovgradu i Beloj Palanci. Sve osnovne škole su dobile donacije, tako da Rotari klub Pirot je uspeo da donacijama iz rotari zajednice Rotari internešenl pokrije Pirotski okrug”- kaže predsednik Tošić.

On je istakao da su prvi put održani i zvanični sastanci sa predsednicima opština sa ciljem da se ubuduće uz zajedničku sinergiju i sa uspešnim privrednim subjektima podrže aktivnosti Rotarija, opet na korist dece u Pirotskom okrugu.

“Što se tiče daljih aktivnosti, nadam se da ćemo naredne godine formirati dva satelit kluba, jedan u Babušnici i jedan u Beloj Palanci. To će umnogome unaprediti rad rotari zajednice i Rotari kluba Pirot, jer ćemo sa ljudima koji su prepoznati, kao dobri ljudi u svojoj sredini , nastaviti zajedno da radimo u korist Pirotskog okruga”.

Tošić je naglasio da su uz poštovanje svih protivepidemijskih mera i svih ograničenja organizovali, ovih dana, veliku humanitarnu predstavu uz pomoć prijatelja iz Rotari kluba “Morava” Ćuprija. Prikupljena su značajna finansijska sredstva koja su upotrebljena za kupovinu 150 paketića u velikoj novogodišnjoj humanitarnoj akciji, u saradnji sa Centrom za socijalni rad Pirot i Đačkim parlamentom Gimnazije Pirot. Paketići su podeljeni deci iz Zvonca, Strelca, deci na bolničkom lečenju, a najveći deo paketa je namenjen deci korisnika usluga Centra za socijalni rad.

Predsednik Rotari kluba Pirot, Vladica Tošić, čestitao je građankama i građanima Pirota i Pirotskog okruga predstojeće novogodišnje i božićne praznike porukom da nam Nova godina donese mogućnost da ostvarimo svoje snove, otkrijemo svoje snage, ovladamo svojom voljom i iznova uživamo u svim jednostavnim zadovoljstvima koje će nam život doneti.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker