Lokalna samouprava

Uprkos enormnom poskupljenju materijala, Vodovod ove godine zamenio rekordnih preko osam kilometara vodovodne mreže

Zamenjeno tri kilometra mreže u gradu i pet kilometara u selima

U Ulici Vojvode Mišića u toku su radovi na zameni vodovodne mreže, nakon čega će biti rekonstruisani trotoari. Po rečima direktora Vodovoda i kanalizacije Zorana Nikolića, vrednost ove investicije je oko osam miliona dinara, stare azbestne cevi menjaju se modernim cevima a biće zamenjena kompletna vodovodna mreža do skretanja za Lidl, ukupne dužine preko 900 metara.

Direktor Nikolić kazao je medijima da je ove godine, uprkos problemima sa nabavkom materijala ali i enormnom povećanju cena materijala, Vodovod uspeo da zameni preko osam kilometara vodovdne mreže potpuno novom mrežom, što je svojevrstan rekord.

Zamenjeno tri kilometra mreže u grad i pet kilometra u selima

-Samo metar cevi koje se ugrađuju ovde sada je preko 3.000 dinara, da ne govorimo o ostalim elementima koji se ugrađuju. Ipak smo uspeli da  ispratimo sve radove i investicije koje se realizuju u gradu. U samom gradu smo zamenili preko dva kilometra vodovodne mreže, ne računajući radove koje sada realizujemo. Reč je o ulicama Revolucionarnih sindikata, Senjskoj, Carice Milice i mnogim drugim ulicama. Radili smo i u selima, negde oko pet kilometara mreže je zamenjeno u selima Krupac, Trnjana, Veliki Jovanovac, Veliko Selo. Kada sve to saberemo, to je preko osam kilometara zamenjene vodovodne mreže, što je rekord, uprkos svim problemima koji su globalne prirode-kazao je direktor Nikolić.

Ostalo je još da se radi u selu Barje Čiflik, Držini, Poljskoj Ržani. 

-U dogovoru sa Direkcijom, ulice koje će biti asfaltirane, mi pre toga menjamo vodovodnu mrežu, što je ustaljena praksa godinama unazad-kazao je direktor Nikolić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker