Ostale vesti

UPIS U VRTIĆE: Prispelo 794 zahteva, ukupan broj novoupisane dece iznosi 535

U predškolsku ustanovu „Čika Jova Zmaj“ Pirot za radnu 2022/2023. godinu ukupan broj prispelih zahteva za upis dece iznosio je 794. Za celodnevi boravak – 435 – zahteva, za skraćeni boravak – 174 – zahteva, za pripremni predškolski program u gradu i seoskim naseljima – 185 zahteva.

U skadu sa raspoloživim prostornim i kadrovskim kapacitetima predškolska ustanova je i ove radne godine povećala broj dece u vaspitnim grupama na celodnevnom boravku za dozvoljenih 20% preko normativa.
Zbog manjeg broja dece prijavljene za upis u pripremni predškolski program na poludnevnom boravku i velikog broja zahteva za upis dece u celodnevni boravak, formirali smo dve nove grupe celodnevnog boravka u vrtićima „Prvomajski cvet“ i „Neven“. Na taj način je broj slobodnih mesta na celodnevnom boravku povećan od 118 na 176 i rešeno je 176 zahteva.
Od 435 zahteva za celodnevni boravak pozitivno je rešeno 176 zahteva za upis u vrtić, nije rešeno 259 zahteva (od tog broja 114 zahteva gde jedan ili oba roditelja ne rade).
Svi zahtevi za upis dece u skraćeni i pripremni predškolski program su pozitivno rešeni. Broj vaspitnih grupa formiran je na osnovu broja prijavljene dece.
Ukupan broj novoupisane dece u PU “Čika Jova Zmaj” u svim oblicima rada iznosi 535 dece.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker