Obrazovanje

Unapređenje i promocija obrazovanja – Nastavnici iz Turske, Italije i Grčke u poseti Pirotu

U skupštinskoj Sali održan je prijem za nastavnike iz Turske, Italije i Grčke koji dolaze u studijsku posetu  Akademiji tehničko-vaspitačkih strukovnih studija – Odsek Pirot kao partneru na projektu „Think Apply Share“. Gosti su učesnici ERASMUS projekta  koji su nakon prijema kod gradonačelnika Pirota, Vladana Vasića, obišli kulturno istorijske znamenitosti grada, upoznali pirotske brendove i način pripreme jednog čuvenog pirotskog kačkavalja.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, istakao je da je pored unapređenja uslova života u svim segmentima,  obrazovanje jedan od prioriteta grada. “Pirot je tradicionalno industrijski grad i grad koji je razvijao poljoprivredu a od skoro i turizam ali obrazovanje je veoma važno i mi  u narednom periodu želimo da posvetimo veću pažnju obrazovanju u našem kraju” – rekao je gradonačelnik i poželeo gostima prijatan boravak u Pirotu. On kaže da je Akademija tehničko-vaspitačkih strukovnih studija u Pirotu lider u oblasti obrazovanja koju grad želi da promoviše.

Ovom posetom Grad Pirot se uključuje u sistem savremenog evropskog obrazovanja koje je primenljivo u praksi. Razmena iskustava među  učesnicima Erasmus projekta pokazuje da postoje brojne sličnosti u radu  prosvetnih radnika u različitim zemljama što  doprinosi boljoj realizaciji projekta a u cilju unapređenja obrazovanja u sredinama iz kojih učesnici dolaze.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker