Gradska hronika

Umanjenje računa za grejanje korisnicima koji paušalno plaćaju ovu uslugu

Na predlog Gradske toplane Pirot,  Gradsko veće je usvojilo odluku da se svim korisnicima koji paušalno plaćaju grejanje odobri popust od 5%.  Na to su uticale visoke temperature tokom januara zbog  čega je bilo i prekida u grejanju. Direktor Gradske toplane, Bratislav Ćirić veruje da će grena sezona koja zvanično traje do 15. oktobra biti upešno privedena kraju.  

Direktor Toplane ističe da se iz meseca u mesec strepilo  kako će proteći grejna sezona ali da sada sve protiče po planu i da je ostao je još manji deo grejne sezone, koji će, veruje, biti upešno završen. “Pridržavamo se preporuka Vlade Republike Srbije oko uštede energenata, struje i svega ostalog što je na početku grejene sezone bilo problematično” – kaže Ćirić.

Direktor Toplane istakao je  su povoljne  vremenske prilike, odnosno neočekivano visoke temperature za januar oprinele uštedi, zato je doneta odluka da se umanje račun za januar za sve one koji ne plaćaju račune preko tarifnog sistema. On podseća da je zbog visokih temeperatura u januaru bilo i prekida u grejanju. Uprvo zbog toga je, na predlog Gradske toplane Gradsko veće je usvojilo odluku da se svim korisnicima koji paušalno plaćaju grejanje odobri poput od 5%.

U Toplani ističu da gasa ima dovoljno i  da naplata ide dobro uprkos povećnju cene na početku grejne sezone. Direktor Toplane kaže  da je cena gasa značajno  povećana aIi  da se to događa u trenutku kada ima novca u bužetu i može  da se reaguje na pravi način i veruje da će grena sezona koja zvanično traje do 15. oktobra biti upešno privedena kraju.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker