Obrazovanje

Ukupno 15 nagrada za učenike pirotske Muzičke škole na međunarodnim takmičenjima

Na Međunarodnom onlajn takmičenju gudača “Stevan Mokranjac” – Negotin 2021. učenik Muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški” iz Pirota, Aleksa Osmanović, u klasi profesora Vladimira Pešića, osvojio je prvo mesto. Drugu nagradu osvojila je Nađa Ninčić u klasi profesora Dragana Jovanović. U petoj kategoriji drugo mesto osvojio je Lazar Asković, takođe u klasi profesora Jovanovića.

Na VIII Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Smederevu učenici pirotske Muzičke škole, takođe, imali su zapažen nastup.

U pretkategoriji učestvovalo je ukupno 55 učenika. Učestovali su učenici iz Tajlanda, Srbije, Severne Makedonije, Hrvatske, Italije, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ukrajne, Estonije, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore.

Prvu nagradu u pretkategoriji osvojila je Olga Vidanović u klasi profesora, Natali Vidanović. Mlađan Stojanović i Nikolina Petrov osvojili su drugu, a Lena Denkov treću nagradu.

foto: Vladan Ristić

U prvoj kategoriji učestvovalo je ukupno 88 učenika. Učestovali su učenici iz Tajlanda, Estonije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Amerike, Bugarske, Hrvatske, Crna Gore, Slovenije, Bosne i Hercegovine.

Naši učenici osvojili su ukupno sedam nagarada. Prvo mesto zauzeo je Dušan Stamenović u klasi profesora Natali Vidanović. Drugu nagradu osvojili su Saša Jovanović, Anđela Đorić i Veljko Stojanov, a treću Stefan Kocić, Mirjana Đorđević i Iva Aleksić.

U drugoj kategoriji učestvovalo je 56 učenika iz Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Austrije, Norveške, Hrvatske, Severne  Makedonije, Crne Gore, Tajlanda, Albanije, Portugala, Slovenije.

U drugoj kategoriji drugu nagradu osvojio je Mihajlo Mitić u klasi profesora Saše Aleksića, a treća nagrada pripala je Jani Stoimenov, Danku Sotirovu i Mileni Delčev.

Od ukupno 15 učenika pirotske Muzičke škole osvojene su 2 dve prve nagrade, 6 drugih, 7 trećih nagrada.

Sutra, u utorak 25. maja, od 18 časova učenici Muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški” prigodnim programom nastupiće ispred Doma kulture.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker