Lokalna samoupravaSport

Ukrajinac Vladislav Orlov osvojio PIROT OPEN

PIROT OPEN drugi je po jačini turnir ovakve vrste u Srbiji, posle Đokovićevog turnira koji je održan marta meseca, kazao je Željko Todorović, iz Teniske akademije Todorović

Pobedom nad Rumunom Kretu Cezarom, Ukrajinac Vladislav Orlov trijumfovao je na upravo završenom ATP turniru Pirot Open, koji se igrao za nagradni fond od 25.000 dolara. U uzbudljivom finalu, Orlov je ekspresno osvojio prvi set rezultatom 6:1, u drugom se odlični Rumun vraća u igru i uspeva da poravna rezultatom 4:6. U trećem setu Orlov je trijumfovao rezultatom 6:3 i osvojio Pirot Open.

-Zaista sam uživao u turniru, kao i prošle godine. Organizacija turnira je odlična, zato sam odlučio da dođem ponovo, hvala todorović akademiji na odličnoj organizaciji. Pirot je lep grad, uživao sam i ove godine, priroda je prelepa, ima lepih mesta, voleo bih da se zahvalim Gradu Pirotu. Ljudi su dolazili svakodnevno da nas podrže, želim da se zahvalim na podršci i lepo je što ovaj grad ima lep i jak turnir, kazao je Rumun Kretu Cezar, nakon turnira.

Vladislav Orlov kaže da nije očekivao da će dobiti ovaj turnir jer je igrao na Dejvis kupu prošle nedelje, na drugačijoj podlozi. Došao sam ovde u subotu, imao vremena da se pripremim. Kvalitet tenisa u finalu je bio na prilično dobrom nivou, obojica smo bili pomalo nervozni, što je i normalno. Pirot je prelep grad, zanimljiv. Nadam se da ću ovde opet igrati, a bilo bi lepo da to bude Čelenger turnir-kaže Orlov.

Samo reči hvale za organizaciju turnira imali su i glavni supervizor, Dimitris Ratidis iz Grčke i glavna sudinica finala, izuzetna Antonija Blažić, iz Splita.

Bojan Ranđelović, pomoćnik gradonačelnika kazao je da je Pirot još jednom podvrdio da naš grad ne nosi uzalud laskav epitet grada sporta jer je u Pirotu na pripremama bila ovih dana i juniorska fudbalska reprezentacija, karate reprezentacija, održano je i Prvenstvo države u džudou i mnogo drugih važnih sportskih nadmetanja koji su od našeg grada napravili jedan ozbiljan sportski centar.

Željko Todorović, organizator turnira, kazao je da je Teniska akademija pre svega dve godine postojala gotovo samo na papiru, a danas je Pirot postao grad o kome se u međunarodnim okvirima govori kao važnom teniskom centru, o čemu svedoči i organizacija ovako jakih turnira. Todorović se zahvalio na podršci i Gradu Pirotu, Sportskom centru Pirot i svim prijateljima tenisa u Pirotu koji su zdušno podržali razvoj tenisa u gradu na Nišavi. Po njegovim rečima, na turniru su učestvovali teniseri iz 23 zemlje, ostvareno je preko 500 noćenja, što je od značaja i za grad. 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker