Gradska hronika

Uklanjanje stabala u Ulici Stevana Sremca

U Ulici Stevana Sremca, ispred stambenih zgrada preko puta Maksija uklonjena su stara stabla. Na ovom prostoru biće uređen parking prostor  a umesto posečenih stabala biće zasađen novi drvored.  Ovaj prostor uređuje se prema projektu JP za planiranje i uređenje građevisnkog zemljišta, prema programu za uređenje parkova.

Direkcija za planiranje i izgradnju je napravila projekat budućeg parking prostora a JP Komunalac će urediti ovaj potez. Prema rečima Ivane Stanković, rukovodioca radne jedinice Zelenilo, JP Komunalac, na ovoj površini će biti zasađeno zelenilo pogodno za takve prostore.  „Zasadičćemo nove drvoredne sadnice koje će biti  veće od onih koje inače sadimo u gradu da bi se odmah umanjio nedostatk posečenog drveća. Potrudićemo se da i ovaj prostor oplemenimo, da ovo ne bude običan parking prostor već površina koja se uklapa u celinu“ – kaže Stankovićeva.

“Zelenilo” će svoj deo posla uraditi po završetku rekonstrukcije a sadnja novih stabala  će najverovatnije uslediti na jesen kada vremenske prilike budu odgovajuće za sadnju.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker