Srbija

Ukidaju se mere za ulazak građana Srbije i stranih državljana u zemlju

Vlada Republike Srbije saopštila je da od utorka, 3. maja, prestaju da važe sve mere kontrole i ograničenja za ulazak lica u Republiku Srbiju, u vezi sa zaraznom bolešću Covid-19, kako za strane tako i za domaće državljane.
Od ponoći, državljani Srbije kao i strani državljani, pri ulasku u zemlju neće biti u obavezi da imaju negativan PCR test, brzi antigenski test, dokaz o preležanoj bolesti niti potvrdu o vakcinaciji, bez obzira na to iz koje zemlje sveta dolaze u Republiku Srbiju.

Vlada Srbije
Odluka o slobodnom ulasku građana Srbije i stranih državljana u zemlju doneta je na osnovu trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji i u skladu je sa odlukama većine zemalja Evrope i regiona.
Nadležne institucije nastavljaju da prate razvoj epidemiološke situacije u Srbiji iz sata u sat i blagovremeno će obaveštavati javnost.
Bitno je napomenuti da ova odluka ne znači da je pandemija koronavirusa završena i da građani ne treba da vode računa o svom zdravlju.
Na snazi ostaje preporuka o nošenju maski u zatvorenom prostoru, dok je nošenje maski u zdravstvenim ustanovama obavezno.
Kovid ambulante, punktovi za testiranje na prisustvo zarazne bolesti Covid-19 i punktovi za vakcinaciju nastavljaju da rade uobičajeno, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker