Politika

Ujedinjena seljačka stranka i u Pirotu

Proteklog vikenda u Pirotu je osnovan Opštinski odbor Ujedinjene seljačke stranke. Ujedinjena seljačka stranka poslednjih meseci osnovala je više opštinskih organizacija svoje stranke u skoro svim mestima Nišavskog okruga. Nedavno su osnovani i opštinski odbori u Beloj Palanci i Babušnici, koje pripadaju Pirotskom upravnom okrugu, dok je sada formiran i odbor u samom Pirotu. Na ovaj način stranka najavljuje ekspanziju ka ovom Okrugu na jugu Srbije, kaže Milija Miletić, predsednik USS.

ujedinjena seljačka stranka

Za predsednika Opštinskog odbora USS u Pirotu izabran je Slavoljub Tošić, diplomirani inženjer šumarstva. On je najavio da će se USS u Pirotu boriti za prava radnika i seljaka, za bolji život na selu i za povećanje izdvajanja za poljoprivredu iz budžeta opštine Pirot.

Osnivanačkoj Skupštini u Pirotu, osim članova i simpatizera USS prisustvovali su i gosti iz drugih stranaka, među kojima i narodni poslanik Radmilo Kostić i načelnik Pirotskog upravnog okruga Dimitrije Vidanović.

Nakon radnog dela sednice, prisutni su se zabavili uz pesmu poznatih estradnih umetnika Jasne Kočijašević i Dragoslava Mihajlovića Kanarinca.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker