Bela Palanka

Ujedinjena opozicija u Beloj Palanci traži ostavku predsednika opštine

Stranke opozicije SPS,JS,DS,SDS,SDPS, Nova Srbija, grupa građana ,,Mladost i snaga Bele Palanke – do pobede” i nezavisni sindikat JKP ,,Komnis”, u prisustvu velikog broja građana održale su sinoć tribinu na temu nenamenskog trošenja i zloupotreba sredstava budžeta za 2015.godinu od strane predsednika opštine Gorana Miljkovića i drugih odgovornih lica opštine, saopštile su danas stranke opozicije u zajedničkom saopštenju za medije.

Na tribini su doneti sledeći zaključci:

  1. Zahteva se od nadležnih državnih organa da zbog nezakonitog trošenja budžeta u 2015.god. protiv odgovornih lica opštine preduzmu sve zakonom predviđene mere.
    2. Traži se da Državna revizorska institucija izvrži kontrolu budžeta i za 2016.godinu jer je u izbornoj godini bilo i više nepravilnosti u trošenju sredstava. 
    3. Traži se ostavka Predsednika opštine Gorana Miljkovića i uvođenje privremenih mera od strane Vlade Republike Srbije.
    3.Upućen je poziv ostalim političkim strankama,građanima,sindikatima i udruženjima da se pridruže strankama potpisnicama sporazuma o zajedničkom delovanju.
    4.Ukoliko nadležni organi ne preduzmu zakonom predviđene mere protiv odgovornih lica, dogovoreno je dalje političko delovanje i preduzimanje radikalnijih mera u cilju poštovanja zakona i prava građana Bele Palanke.
    5.Upoznati sve građane Bele Palanke i sve relevantne državne institucije sa donetim zaknjučcima.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker