Politika

Ujedinjena opozicija potpisala sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima

Ujedinjena opozicija potpisala je sporazum o zajedničkom nastupu na narednim lokalnim izborima sa listom: Pirot protiv nasilja, Glas Pirota, Najbolje Za Pirot, Ekološki ustanak. Nosilac liste  i zajednički kandidat ujedinjene opozicije za gradonačelnika Pirota je Darko Božić iz uduženja Glas Pirota. Božić je istakao da je ovo istorisjki trenutak za Pirot da posle dvadeset godina opozicija ujedinjeno nastupa na izborima i da je došao trenutak  da Pirot dobije lidera  koji će se brinuti o običnim građanima  koji  jedva krpe kraj s krajem i koji su na marginama društva a čiji se glas ne čuje.

Božić je pozvao građane da na narednim izborima biraju a ne da samo izlaze da bi glasali. On je istakao da veruje u snagu i zajednišvo ljudi koji su okupljeni oko programa koji su nazvali “Sporazum o saradnji” sa kojim izlaze na  izbore.

Dr Žarko Todorović – “Najbolje za Pirot”,  naglasio je da je okupljen tim ljudi  koji zna, koji može i  ume i koji ima poverenje građana i pozvao građane da zajedno zaustave propast Pirota i postave nove temelje  napretka i boljeg života.

“Sporazum o saradnji” koji su potpisali predstavnici opozicije sadrži 17 tačaka  programa delovanja. Čedica Džunić – “Narodni pokret Srbije Miroslav Aleksić” – obećava preispitivanje porekla imovine i privredni razvoj grada, nakon pobede na izborima, dok Milica Stamenković – “Ekološki ustanak”  najavljuje lojalnost koalicionim partnerima a političkim protivnicima oštro i argumentovano suprotstavljanje. Milan Božić – “Stranka slobode i pravde” obećava borbu protiv korupcije a Goran Đurić iz Demokratske stranke borbu za bolji položaj  građana  i najavljuje da će ovo glasanje biti iz novčanika odnosno da će njihov materijalni položaj opredeliti  građane da glasaju za ujedinjenu opoziciju.

Opozicija je pozvala građane i predstavnike udruženja ili stranaka  da im se priključe ali uz uslov da potpišu “Ugovor časti” koji ih obavezuje na pošovanje unaprad definisanih pravila koja isključuju svaki vid saradnje sa aktuelnom vlašću.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker