Lokalna samouprava

Ugovorna okružna komora Pirot obeležila slavu. Svečana akademija povodom 176 godina esnafskog udruživanja

Večeras je u Domu kulture Svečanom akademijom obeleženo dve godine od formiranja Ugovorne okružne komore Pirot, ali i 176 godina esnafskog udruživanja u našem gradu. Predsednik Komore dr Dragan Kostić kazao je da je misija UOPK Pirot da spaja privrednike iz sveta, Srbije, Pirota, uz konstatan rad na edukaciji, organizaciji velikog broja događaja koji su značajni za funkcionisanje privrede u našem gradu, ali i celom Pirotskom okrugu. Svečanoj akademiji prisustvovao je veliki broj zvanica, predsednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović, ministar iz Vlade Republike Srpske, predstavnici Luke Solun, komandant Kopnene vojske general Milosav Simović, predstavnici Severne Makedonije i mnogi drugi. 

-Dve godine je prošlo kako smo formirali UOPK Pirot, jedinstvenu u Srbiji, imali smo mnogo aktivnosti i mislim da su naše članice zadovoljne, što je za nas najvažnije. Deo smo komorskog sistema Srbije, sve što se događalo u Beogradu desilo se i u Pirotu i obrnuto. Mi smo već napravili 15 ugovora o saradnji sa različitim komorama koje se bave privrednim aktivnostima-kazao je predsednik Komore dr Dragan Kostić.

Predsednik Privredne Komore Crne Gore  i član UO Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (KIFZB)   Vlastimir Golubović kazao je u svom obraćanju uz čestitke Komori da je KIFZB osnovan 2015. godine u Beču sa ciljem unapređenje trgovinskih i ekonomskih odnosa u regionu.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić zahvalio se predsedniku UOPK Pirot dr Draganu Kostiću i čestitao na projektu osnivanja UOPK Pirot koja je postala za kratko vreme izuzetno važni činilac napretka Pirota.

-Kada pravog čoveka postavite na pravo mesto, kada izaberete lidera onda je sve lakše. Želim da privredna slika grada bude još bolja iz godine u godinu i da napredujemo i budemo u samom vrhu-kazao je gradonačelnik Vasić.

Svečanu akademiju upriličili su svojim fenomenalnim nastupima Vojni orkestar iz Niša, Vokalna grupa Konstantin, legendarni šansonjer Tomislav Manić Manda koji je čuven po pesmi o rodnom gradu “Pirote grade” kao i hor Doma kulture pod rukovodstvom Anite Nikolić.

Pre Svečane akademije obeležena je i slava UOPK Pirot.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker