Obrazovanje

Ugašena stara kotlarnica – “Pedagoška akademija” Pirot priključena na gradski toplovod

Stara kotlarnica u nekadašnjoj Pedagoškoj akademiji Pirot, sada Odseku Akademije tehničko – vaspitačkih strukovnih studija, posle pola veka rada više nije u funkciji. Stara kotlarnica bila je veliki potrošač energenata, uglja i drveta, pa samim tim i zagađivač životne sredine. Ovu izuzetno važnu investiciju, od višestrukog značaja, Akademija je uspešno realizovala uz podršku grada Pirota i Ministarstva prosvete. Od danas zgrada Akadmije, koja ima preko 2.000 kvadratnih metara, koristi usluge gradske Toplane.

Rukovodilac Odseka u Pirotu, dr Emilija Popović, smatra da je ova investicija od kapitalnog značaja, s obzirom da pruža mogućnosti, pored redovne nastave, i realizaciji ostalih planskih aktivnosti.

“Ova investicija, pored onog osnovnog, grejanja, je pomoć da krenemo u realizaciju mnogih aktivnosti koje smo planirali, a morali smo već nekoliko godina unazad da stanemo sa tim, što zbog korone, ali i zbog nemogućnosti odvijanja rada u školi. Ubrzo krećemo u rad sa mališanima, otvaramo naša vrata i mališanima i njihovim roditeljima, organizovaćemo vrlo brzo edukativne i kreativne radionice u svim oblastima razvoja. Inače, probno grejanje je bilo u petak, 21. januara, već u subotu smo imali ispitni rok na master studijama, evo vidite i sada je toplo. Inače, u dogovoru sa OŠ “8. septembar” prošle nedelje smo organizovali ispitni rok u toj školi, a već od subote smo u našoj školi i nastava će se odvijati u skladu sa preporukama resornog ministarstva”- rekla je dr Emilija Popović.

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker