Ljudi velikog srca

Udruženje za pomoć MNRL: Obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Međunarodni osoba sa invaliditetom obeležava se od 1992. godine kada je Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje tog dana, sa ciljem da se osobama sa invaliditetom omogući jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učestvovanje u društvenom životu.

Udruženje za pomoć MNRL tokom cele godine nastoji da deci sa smetnjama pruži jednake šanse za rast i razvoj, doprinese njihovoj vidljivosti u zajednici i obezbedi interakciju sa decom iz opšte populacije.
Zajedno sa decom iz OŠ „Sveti Sava“, nastavnicom Bojanom Manić i učiteljicom Vesnom Lazić obavili smo niz aktivnosti i pokušali da svako iz svog ugla doprinese rešavanju problema sa kojima se susreću porodice osoba sa invaliditetom.


Zajedno smo učestvovali na likovnom konkursu „Svet je lep kada stvaramo zajedno“, pokušali da budemo u „tuđim cipelama“ i razumemo jedni druge. Deca su pisala pesme u akrostihu (različitost), ostvarili saradnju sa Makedonskim udruženjem i poslali zajedničku video poruku. Zajedno smo napravili neraskidivi lanac koji simbolizuje naše prijateljstvo i sve to pretočili u vrlo emotivnu prezentaciju koja je u nama izazvala emocije koje su govorile više od reči.

fotografije – Udruženje za MNRL Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker