Ljudi velikog srca

Udruženje za pomoć MNRL: Obeležen 3. decembar – Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Udruženje za pomoć MNRL u Pirotu danas je obeležio 3. decembar – Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Ove godine ovaj važan datum obeležen je onlajn, shodno aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, saopštili su iz ovog Udruženja.

-Ove godine zbog pandemije izazvane virusom COVID-19 svoje aktivnosti smo preusmerili online. Virus je sprečio okupljanje, ispoštovali smo fizičku distancu ali socijalni efekat i ljubav koju gajimo prema našim drugarima iz škole i saradnicima nije mogao. Pripremili smo poklone za naše drugare i našu najveću podršku iz OŠ „Sveti Sava“ i učiteljice Vesne Lazić. Preko skajpa smo pozdravili jedni druge, predstavili prezentaciju o osobama/dece sa invaliditetom i zajedno pevali pesmu „ Svi smo mi isti pod kapom nebeskom“ uz slajd fotografija naših zajedničkih druženja. Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom učestvovali smo na likovnom konkursu „Svet je lep kada zajedno stvaramo i sanjamo“ u organizaciji MNRO Leskovac i saveza MNRO Srbije. Od 198 radova sa ponosom možemo reći da smo osvojili prvo mesto za najbolji rad „Magija“ i da smo proglašeni sveobuhvatnijim pobednicima konkursa. Radovi će biti izloženi u Leskovcu na centralnoj izložbi.


Invaliditet ne treba da bude prepreka da se ostvare želje, ambicije, snovi i ciljevi. Problem nije u osobi sa invaliditetom, jer kakav god invaliditet da ima, može da doprinese razvoju društva ukoliko unapred ne bude isključena iz njega. PU “Čika Jova Zmaj” uručili smo poklon u vidu memorijskih kartica na kojima su predstavljena deca sa invaliditetom- oni koji ne vide, ne čuju, koji teško uče i koji imaju problem sa mišićima. Kartice prate i poruke podrške sa rečenicom da je svako poseban na svoj način. Uz to ide i slikovnica. Našim saradnicima smo uručili zahvalnice. Hvala svima koji nam pružaju podršku i što zajedno težimo istim ciljevima-unapređenju položaja i kvaliteta života osoba sa invaliditetom. Hvalo što učestvuju u promovisanju i žaštiti njihovih osnovnih ljudskih prava i doprinose jednakosti i ravnopravnosti u zajednici. Invaliditet ne treba da bude prepreka da se ostvare želje, ambicije, snovi i ciljevi. Problem nije u osobi sa invaliditetom, jer kakav god invaliditet da ima, može da doprinese razvoju društva ukoliko unapred ne bude isključena iz njega. „Ljubav je moć da vidimo sličnosti u različitost“ – poručuju iz Udruženja za pomoć MNRL Pirot.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker