Gradska hronika

Udruženje “Osveženje” poziva nezaposlene na obuku za sticanje novih znanja i veština

Udruženje građana Osveženje realizuje aktivnosti projekta “Decent job for decent life”. Ove aktivnosti su deo šireg projekta “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji”, koji se sprovodi u okviru Nemačke razvojne saradnje, a koje realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ. Ovaj javni poziv upućen je osobama koje žele da steknu znanja i veštine neophodne za aktivno traženje posla, nauče kako da sastave radnu biografiju i propratno pismo u skladu sa potrebama poslodavca i zahtevima radnog mesta, učestvuju na radionicama simulacije razgovora sa poslodavcem, kao i da učestvuju u obukama na radnom mestu, te na taj način povećaju svoje kapacitete za zapošljavanje, kao i da dobiju mogućnost za zaposlenje. Za polaznike obuka na radnom mestu predviđena je i novčana nadoknada.

Pravo učešća na Javnom pozivu “Decent job for decent life” imaju sva nezaposlena lica koja se susreću sa teškoćama na tržištu rada ili pripadaju nekoj od sledećih grupa:

-Pripadnici romske etničke grupe;
-Dugoročno nezaposleni;
-Osobe sa invaliditetom;
-Korisnici centra za socijalni rad;
-Korisnici novčane socijalne pomoći;
-Mlade žene;
-Osobe sa invaliditetom;
-Nekvalifikovane i niskokvalifikovane osobe;
-Povratnici po sporazumu o readmisiji;
-Žrtve porodičnog nasilja;

Prijave se podnose lično u kancelariji Job info centra u Ulici Bogoljavljanska br. 3. Sve informacije se mogu dobti na telefon 010/501-820 radnim danom od 9 do 15 časova, ili na mejl: [email protected]

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker