Gradska hronika

Udruženje MNRL poklonilo deci u Poljskoj Ržani predstavu “Savana”

Na poziv jereja Dušana Aleksandrića i MZ Poljska Ržana udruženje MNRL je gostovalo sa predstavom Sonje Džunić ,,Savana,,. Udruženje MNRL je ovu predstavu napravilo  kao poklon  prvenstveno svojim  korisnicima ali svoj deci Pirota. 

Predstava nas uči kako da negujemo prave vrednosti, kako da prihvatimo i zavolimo različitost, kažu iz udruženja MNRL.

Uživala su deca, a i njihovi roditelji. Sreća se videla na svim licima. Srećna deca lakše se suočavaju sa životnim izazovima i razvijaju optimističan pogled na život, ističu u ovom udruženju. Jerej Dušan Aleksandrić smatra da je sredini kao što je Poljska Ržana,  koja ima mnogo mladih ljudi i mnogo dece, potreban kvalitetan kulturni sadržaj i da su važni trenuci radosti poput ovih.

Predstava do sa da viš puta odigrana za decu iz Predškolske ustanove  i za decu nižih razreda osnovnih škola.  Kroz ovakvu saradnju, roditelji, vrtići, škole i stručnjaci zajedno  rade na stvaranju inkluzivne zajednice u kojoj svako dete ima priliku da raste, uči i razvija se na najbolji mogući način. Inkluzivno okruženje podstiče razumevanje i poštovanje različitosti, čime se stvara atmosfera prihvatanja i podrške, poručuju iz udruženja MNRL.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker