Ostale vesti

“Udružena i osnažena zajednica protiv zelenašenja” – akcija nevladinih organizacija u Pirotu

Udruženje za ekologiju GEA promoviše zdrave stilove života a pre svega unapređenje  kvaliteta života mladih u Pirotu.  Zato smo se priključili kolegama iz NVO Protekta u cilju podizanja svesti o problemu koju zahvata sve veći broj dece i mladih u Srbiji, kaže Aleksandar Vidanović iz UG GEA.

Ova akcija je deo projekta “Udružena i osnažena zajednica protiv zelenašenja” sa idejom da se organizacije umreže i osnaže za preventivni rad sa građanima sa ciljem suzbijanja zelenašenja. – kaže  Vanja Vidanović,  lider volonterskog tima GEA.

U akciji su se pored volontera uključili omladinski radnici pedagozi Bratilsav Dimitrijević i Katarina Rančić.

  Ulične informativno edukativne akcije , koje se održavaju u Leskovcu, Vučju, Vranju, Pirotu, Prokuplju, Nišu, rezultat su  saradnje organizacija civilnog društva. Tokom akcije pored podele lifleta, zainteresovanim građanima  su prezentovani  mehanizmi koje civilni sektor može da koristi u borbi protiv zelenašenja, kao što su edukacije po školama, on line alati, edukativni filmovi, analiziran je rad pravnog savetovališta za žrtve zelenašenja, i upravo osnovanog psihosocijalnog savetovališta za žrtve zelenašenja – navodi Milan Stefanović, iz Centra za razvoj građanskog društva Protecta iz Niša.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker