Sport

“Udarne igle” Radničkog – Pati Spasić i Mita Pobulić na meti superligaša

Trener Radničkog Dejan Čelar, po završetku jesenje polusezone, kazao je u razgovoru za Pirotske vesti da je zadovoljan onim što su njegovi puleni prikazali, uprkos činjenici da je tim preuzeo u nezgodnom trenutku nakon što je ekipu iz porodičnih razloga morao da napusti bivši trener Marko Vidojević. Beli su nakon odlaska takođe odličnog trenera Vidojevića upali u krizu, zabeležili nekoliko vezani poraza, ali je svojim dolaskom Dejan Čelar uspeo da digne ekipu na psihološkom planu. Čelar kaže da će Beli tokom zimskog prelaznog roka najverovatnije ostati bez dva najbolja napadača – Mite Pobulića, drugog strelca Lige i fenomenalnog Patija Spasića, koji su na meti superligaša zbog svojih odličnih partija u dresu Belih. Ipak, Čelar je optimista i veruje da će Radnički u drugom delu prvenstva ispuniti sve zacrtane ciljeve. Beli su nakon poslednjeg kola na sedmom mestu Prve lige. 

-Sada kada smo pustili momke na zaslužen odmor mogu da kažem da sam zaista zadovoljan, prvenstveno ambijentom u klubu, stručnim štabom, fudbalskim kvalitetom ekipe i ambijentom u svlačionici. To je najvažnija stvar u kojoj se reflektuje sve ono što radimo. Ambicije kluba i rukovodstva su bile za ovu sezonu da se opstane i da se napravi određena stabilnost. Kako je moj prethodnik dobro krenuo sa rezultatima, Radnički je većim delom bio u gornjem delu tabele i tu se i zadržao. Mi ćemo u narednih sedam kola na proleće probati da ostanemo na ovom nivou i duboko verujemo da ćemo završiti u plejofu, a nakon toga ćemo videti kakva je situacija ka Super ligi-kazao je Čelar.

Čelar: Primetan je napredak

 -Radnički je neke utakmice igrao fenomenalno, neke malo manje do kraja disciplinovano i to je verovatno rezultiralo gubitkom bodova. Momcima sam sa saradnicima neprestano pokušavao da pojasnim pre svega koliko su detalji u fudbalu važni, kolko je bitno da se utakmica odrađuje od 1. do 90. minuta. Ja pratim sve detalje, sitne stvari i gestove i mogu da kažem da je primetan napredak u tom segmentu-kaže trener Čelar.

Pirot je uvek bio grad fudbala

-Zaista sam prezadovoljan Pirotom i ljudima u gradu. Ljudi su ovde ljubazni, predusretljivi, na svakom koraku osećam respekt prema mojoj funkciji i veliku podršku i posle dobrih partija i posle gubitka bodova. U drugim delovima Srbije gde sam radio dešavalo se da posle gubitka bodova bude i neprijatnih situacija, međutim ovde navijači Radničkog vrlo dobro znaju šta je kvalitetan fudbal tako da sam vrlo zadovoljan. Zadovoljan sam i ambijentom u gradu. Prvi put sam ovde došao kad sam preuzeo Radnički, ali Pirot je jako sređen grad, veličina koja meni odgovara, nešto slično Zemunu, gde ja inače živim i svugde stignem peške, to mi odgovara-navodi trener Čelar i dodaje da je posebno važno to što je saradnja i obostrano razumevanje između rukovodstva kluba i trenera odnosno stručnog štaba odlična.

-Sve stvari koje se dešavaju u klubu, stalno pričamo o njima, pokušavamo da predvidimo šta je sledeće da bi imali dobru dinamiku. Stalno smo u kontaktu i sa rukovodstvom i ovde u Pirotu i sa našim “isturenim odeljenjem” u Beogradu-zaključuje trener Čelar.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker