Lokalna samouprava

Učim, znam, vredim – poruka sa bilborda u Pirotu koja je obišla Srbiju

Grad Pirot je na bilbordu u centru grada objavio jedinstveni bilbord na kome su portreti, imena i prezimena nekih od najboljih pirotskih đaka sa porukom svima, posebno mladim naraštajima – “Učim, znam, vredim”. Ova poruka za kratko vreme obišla je Srbiju i izazvala izuzetno pozitivne reakcije na društvenim mrežama. 

Najbolji pirotski đaci danas su u sali Skupštine Grada nagrađeni i novčanim nagradama, a novac u iznosu od 12.000, 10.000 i 8.000 dinara dobili su dobitnici prvih, drugih i trećih nagrada na republičkim takmičenjima.

Nagrade je najboljim đacima uručio gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić koji je tom prilikom u svom obraćanju kazao da se Grad Pirot maksimalno trudi da na sve načine pomaže, promoviše i podstiče talentovane đake da budu još uspešniji, ali i da se na taj način da primer ostalima i pošalje poruka da se učenje i znanje uvek isplati.

Po Vasićevim rečima, Grad Pirot u toku školske godine izdvaja negde oko 2.5 miliona dinara kako bi učenici mogli nesmetano da učestvuju na takmičenjima, a za obrazovanje i usavršavanje profesora i nastavnika izdvaja oko osam miliona dinara.

-Želja nam je da ovi iznosi budu još veći ako bude potrebe, a nadamo se da će biti i da će biti sve više uspešnih takmičara. Za osnovne i srednje škole iz Gradskog budžeta izdvajamo oko 190 miliona dinara, a toliko izdvajamo i za Predškolsku ustanovu “Čika Jova Zmaj”. Oko pet miliona dinara izdvajamo za studentske i sportske stipendije. Ima još mnogo drugih mera kojima nastojimo da poboljšao uslove za pirotsko školstvo-kazao je Vasić danas prilikom uručenja novčane pomoći najuspešnijim pirotskim đacima.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker