Obrazovanje

Učenici Tehničke škole PRVI na Republičkom takmičenju iz mehatronike i robotike

PRVA NAGRADA za Milicu Krstić na državnom takmičenju iz fizike, Andrija Đurđić drugi, Relja Sokolov dobio pohvalu

Mašinsko-saobraćajna škola u Čačku bila je domaćin ovogodišnjeg Republičkog takmičenja iz mehatronike i robotike, koje je održano 13. i 14. maja 2022. godine. U konkurenciji 11 škola iz cele Srbije, tim Tehničke škole zauzeo je prvo mesto na konačnoj rang listi takmičenja, osvojivši pritom 125 od maksimalnih 150 poena. 

Tim Tehničke škole, „Mehatronika 43“ činili su: Pavle Mitrović i Marko Vidanović, učenici završnog razreda obrazovnog profila Tehničar mehatronike, mentor testa znanja Nebojša Stojković i mentor praktičnog dela iz PLC programiranja u mehatronici Dejan Aleksovski. Učenici i njihovi mentori učestvovali su na takmičenju iz mehatronike. U konkurenciji 11 škola iz cele Srbije, tim Tehničke škole zauzeo je prvo mesto na konačnoj rang listi takmičenja, osvojivši pritom 125 od maksimalnih 150 poena. Učenicima su tim povodom uručene prigodne nagrade, diplome, medalje i pehar.

U subotu i nedelju, 14. i 15.5.2022. godine, u organizaciji Društva fizičara Srbije i Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu realizovano je Državno takmičenje učenika srednjih škola iz fizike.

Dva učenika I razreda i troje učenika II razreda Tehničke škole u Pirotu takmičili su se u kategoriji GAMA, u kojoj učestvuju učenici koja rade po programima gimnazija opšteg tipa i društveno-jezičkih smerova gimnazija, srednjih stručnih škola i umetničkih škola.

PRVA NAGRADA za Milicu Krstić na državnom takmičenju iz fizike, Andrija Đurđić drugi, Relja Sokolov dobio pohvalu

Učenici naše škole nastavljaju tradiciju započetu 2018. godine kada je u pitanju učešće na takmičenjima iz fizike i postizanje zavidnih rezultata. Ovog puta je učenica II razreda Milica Krstić osvojila prvo mesto i PRVU državnu nagradu, a učenik I razreda Andrija Đurđić treće mesto i DRUGU državnu nagradu. Učenik Relja Sokolov je sa osvojenim sedmim mestom dobio POHVALU. Ekipu naše škole upotpunili su svojim učešćem i učenici Mihajlo Tošić i Viktor Stanijev. Mentor učenika je Milorad Pop-Krstić, profesor fizike, saopštila je ova škola.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker