Obrazovanje

Učenici Tehničke škole Pirot uspešni na takmičenju iz fizike

Danas je u organizaciji Gimnazije Pirot realizovano je Okružno takmičenje učenika srednjih škola iz fizike. Takmičili su se: učenici Gimnazije Pirot u kategoriji BETA i učenici Tehničke škole u Pirotu u kategoriji GAMA (I razred 2 učenika, II razred 2 učenika), saopštila je Tehnička škola. 
U Beta kategoriji takmiče se učenici koji pohađaju odeljenja koja rade po programima gimnazija opšteg tipa, specijalizovanih gimnazija za oblasti koje nisu matematika i fizika, srednjih stručnih škola i umetničkih škola.
U Gama kategoriji takmiče se učenici srednjih stručnih škola i opšteg i društveno-jezičkih smerova gimnazija.


Čekamo odluku Državne komisije o zvaničnoj kvalifikaciji i nadamo se da će se bar dvoje učenika kvalifikovati: Kristina Gocev, učenica prvog razreda sa osvojenih 67 poena i Viktor Stanijev, učenik drugog razreda, sa osvojenih 64.8 poena. Prošle godine su se kvalifikovali svi oni koji su osvojili više od 50 poena.
Učenici naše škole nastavljaju uspešnu tradiciju učešća na takmičenjima iz fizike, započetu 2018. godine Mentor učenika je profesor fizike Milorad Pop-Krstić-saopštavaju iz Tehničke škole.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker