Obrazovanje

Učenici Tehničke škole izuzetni na državnim takmičenjima

Na II Republičkom takmičenju iz mehatronike održanom ovog vikenda u Vlasotincu, ekipa Tehničke škole “Mehatronika 43” je u jakoj konkurenciji zauzela treće mesto. Time je nastavljen niz uspeha na ovom takmičenju, započet osvajanjem prvog mesta prošle školske godine. Ekipu su činili učenici obrazovnog profila Tehničar mehatronike Aleksandar Mladenović i Miloš Petrović. Aleksandar Mladenović je osvojio najveći broj poena u teorijskom delu takmičenja. Mentor učenika je profesor Dejan Aleksovski.

Na Republičkom takmičenju mašinskih škola za profil bravar Anđela Dimitrov, učenica prvog razreda obrazovnog profila Tehničar za kompjutersko upravljanje CNC mašina, osvojila je 13. mesto. Na testu znanja je imala maksimalan broj poena i dobila je pohvale i čestitke od strane predsednika Zajednice mašinskih škola Srbije. Mentori učenice su Jasmina Jovanović i Mića Zdravković.


 Na VIII Državnom takmičenju u programiranju ekipa Tehničke škole Pirot osvojila je sjajno četvrto mesto iza ekipa Elektrotehničkih škola iz Beograda, Čačka i Novog Sada. Ekipu su činili Jovan Kostić, Relja Sokolov i Milica Krstić, učenici trećeg razreda obrazovnog profila Elektrotehničar informacionih tehnologija. Jovan Kostić sa osvojenih 100 od 150 poena deli šesto mesto, Relja Sokolov deli sedmo mesto sa osvojenih 90 poena, dok je Milica Krstić zauzela osmo mesto sa 80 osvojenih poena. Mentor učenika je profesor Aleksandar Madić i on je osvojio drugo mesto u kategoriji mentora sa 270 poena.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker