Obrazovanje

Učenici osmog razreda ovog vikenda polagaće probni završni ispit

Učenici osmog razreda će u petak 24. marta od 12 sati, u okviru probnog završnog ispita  polagati test iz matematike dok će u subotu 25. marta od 9 časova polagati test iz srpskog jezika  a u 11:30 izabrani predmet odnosno test iz jednog od obaveznih predmeta iz prirodnih I društvenih nauka, a po opredeljenju učenika. Rezultati učenika sa probnog testa koristiće se za unapređenje postignuća učenika i postizanje boljih rezultata na završnom ispitu kao i u planiranju rada u narednom periodu.

U Pirotu ove školske godine osmi razred završava 420 učenika zajedno sa decom iz škole za osnovno obrazovanje Mladost. svi osmaci  polažu završni ispit koji je uslov za završetak osnovnog obrazovanja i ujedno osnov za upis u prvi razred srednje škole.

Za učenike  osmog razreda Ministarstvo prosvete organizovalo  je probni završni ispit koji  će u skladu sa Pravilnikom o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada osnovne škole za školsku 2022/2023. godinu biti održan u subotu 24. i nedelju 25. marta. Cilj probnog ispita je procena spremnosti učenika za polaganje završnog ispita kao i utvrđivanje slabosti i  intenzivniji rad na unapređenju onih segmenata koji se na probnom ispitu pokažu kao slabost.

U Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja je pripremljen ispitni material i prateći obrasci koji će biti dostavljeni školama u štampanom i elektronskom formatu. će u sredu, 23. marta sa administrativnog portal Moja škola moći da preuzmu testove za  polaganje. Probni završni ispit organizuje se na način koji osigurava bezbednost i zdravlje učenika i zaposlenih u skladu sa preporukama  nadležnih organa i institucija.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker